Σύγκρουση νεοδημοκρατών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για την σύμβαση των Rafale

Την οργή του προέδρου της επιτροπής Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, Αθ. Δαβάκη προκάλεσε η πρόταση της επιτροπής Άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων να ενημερωθούν οι βουλευτές που απουσιάζουν λόγω COVID για τα απόρρητα στοιχεία της σύμβασης με τους Γάλλους για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale από την Πολεμική Αεροπορία από τους συναδέλφους τους.

«Είναι ευθύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Δαβάκη η φυσική παρουσία των βουλευτών, δεν έχουμε ανάμειξη εμείς», απάντησε εξοργισμένος ο πρόεδρος της Επιτροπής Κ. Γκιουλέκας ο οποίος αναγκάστηκε να διακόψει για αρκετή ώρα την συνεδρίαση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τελικά, η πρόταση που τελικά υιοθετήθηκε είναι ν’ αλλάξει ο προγραμματισμός των εργασιών, προκειμένου η κλειστή δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών.

«Η ένστασή μου προεκλήθη εξαιτίας του ότι μεταβάλατε την επιτροπή εξωτερικών σε επιτροπή εξοπλιστικών», εξήγησε ο κ. Δαβάκης ο οποίος τελικά αποδέχθηκε την πρόταση της επιτροπής προκειμένου να σβήσει η φωτιά που επικίνδυνα έκαιγα εντός της αίθουσας.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV