Έναν ξεχωριστό τρόπο επέλεξε να συστηθεί στους Ελληνες πολίτες ο νέος Γερμανός πρεσβευτής  στη χώρα μας, Αντρέας Κιντλ.

«Καλώς ορίσατε στην πρεσβευτική κατοικία. Λέγομαι Αντρέας Κιντλ και είμαι ο νέος Γερμανός πρέσβης. Η σύζυγός μου κι εγώ φθάσαμε πριν από μερικές εβδομάδες στην Αθήνα», αναφέρει σε βίντεο που ανάρτησε στην πλατφόρμα X η γερμανική πρεσβεία.

«Μετά από 9 χρόνια, θα εγκατασταθούμε ξανά στην ανακαινισμένη, πλέον, πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι. Αυτή τη στιγμή γίνεται η μετακόμιση, όμως σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε», αναφέρει ο κ. Κιντλ στο βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης πλάνα από την πρεσβευτική κατοικία.

Όπως ακόμη αναφέρει ο ίδιος:

«Δεν είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην Ελλάδα. Την επισκέπτομαι τακτικά πάνω από 40 χρόνια. Σπούδασα Αρχαία Ελληνικά στο πανεπιστήμιο και το να είμαι πρέσβης εδώ, στην Ελλάδα, ήταν διαρκής μου επιθυμία».

Εξηγεί δε την αγάπη του για τη χώρα μας, σημειώνοντας: «Με συνεπαίρνει πάντοτε η μακραίωνη ελληνική Ιστορία, ο πολιτισμός και η φιλοσοφία της, καθώς και όλα όσα η Ελλάδα έδωσε σ’ εμάς τους Ευρωπαίους».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί στην περίοδο της Κατοχής.

«Στην Ιστορία ανήκει ωστόσο και η βάρβαρη εθνικοσοσιαλιστική κατοχή. Επιθυμούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη της, τιμώντας τα θύματά της».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ