Ως… περίπου  ανύπαρκτο μέγεθος αντιμετωπίζουν την σημερινή Ελλάδα φίλοι και εχθροί, καθώς παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πολύ καλά τη σημαίνει Μικρασιατική καταστροφή για τους Έλληνες στέλνουν συγχαρητήρια στην Τουρκία.

Την αρχή έκλανε το ΝΑΤΟ  συγχαίροντας την Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή ενώ στη συνέχεια ήρθε η σειρά της Αιγύπτου, για να  πράξει το ίδιο.

Υψηλόβαθμη αιγυπτιακή στρατιωτική αντιπροσωπεία  συμμετείχε στην Άγκυρα στους εορτασμούς για την 101η επέτειο από τη νίκη της Τουρκίας υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ, δηλαδή συμμετείχαν στους εορτασμούς για την σφαγή των Ελλήνων στην Σμύρνη.

Στις τελετές παρευρέθηκαν ο Αιγύπτιος Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Υποστράτηγος Μουσταφά αλ Σερμπίνι, ο Αιγύπτιος αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, υποστράτηγος Αμπντέλ λΝάσερ και ο επικεφαλής του Τμήματος εξωτερικών σχέσεων  στο υπουργείο Άμυνας, ταξίαρχος Ουάλα Μπαϊμπάρς.

Μάλιστα ο υποστράτηγος Μουσταφά αλ Σερμπίνι εκφώνησε ομιλία στην οποία εξέφρασε την εκτίμηση της Αιγύπτου για την Τουρκία και τον Στρατό της και τόνισε τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως δε τόνισε, η Αίγυπτος συμμετέχει σε αυτούς τους εορτασμούς ως έκφραση της αλληλεγγύης στην Τουρκία και τον Στρατό της αυτήν την «ιστορική ημέρα», όπως την χαρακτήρισα  και ότι «η νίκη της Τουρκίας το 1922 ήταν μια νίκη της αλήθειας και της δικαιοσύνης και συνέβαλε στην απελευθέρωση των λαών από την αποικιοκρατία»!

Δηλαδή οι Έλληνες που ζούσαν στη Μικρά Ασία από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν… αποικιοκράτες, σύμφωνα με τους φίλους Αιγύπτιους!

Να σημειωθεί δε πως είναι η πρώτη φορά που η Αίγυπτος συμμετέχει στους τουρκικούς εορτασμούς.

Το ΥΠΕΞ τι ακριβώς κάνει εκτός από το να περιμένει με αδημονία κάποια συνάντησή του Γιώργου Γεραπετρίτη με οποιοδήποτε Τούρκο υπουργό;

Θα θυμίσει στην Αίγυπτο τι σημαίνει η Μικρασιατική Καταστροφή για τους Έλληνες ή θα αρκεστεί ξανά σε αμήχανα χαμόγελα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ