Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα συντονίζεται με τους συμμάχους για να ενισχύσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Στον λογαριασμό του στο Twitter μίλησε για επαφές με τον Έλληνα συνάδελφό του Νίκο Δένδια.

Ο Κουλέμπα σημειώνει ότι ο επικεφαλής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών συμφώνησε στην ανάγκη επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας στο πλαίσιο της εξέλιξης της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία αναφέρει το defencenet.ru.

«Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και εγώ συμφωνήσαμε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας πρέπει να γίνουν αυστηρότερες.

Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Ουκρανίας. 

Είμαι ευγνώμων στον Νίκο Δένδια για τις προσωπικές του προσπάθειες να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη και την ελληνική κοινότητά της», έγραψε ο Κουλέμπα.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, σύμφωνα με κοινωνιολογική έρευνα που διεξήχθη από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου στους κατοίκους της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Ιταλίας και δημοσιεύτηκε στο Politico, οι Έλληνες έδειξαν την πιο ένθερμη υποστήριξη στη Ρωσία μεταξύ των άλλων Ευρωπαίων.

Προφανώς η κυβέρνηση αυτό το «γράφει» στα… υποδήματά της και όταν θα γίνουν εκλογές θα τους ζητήσει και ψήφο.

Όταν «μαυριστεί» θα πει τα γνωστά «πράξαμε με βάση την Δημοκρατία» κσι τις γνωστές λοιπές φανφάρες…

Τα υλικά της έρευνας έδειξαν και τη διαφωνία των Ελλήνων με την επίσημη θέση της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ