Αθήνα σε Άγκυρα: «Οξύμωρο να μας κατηγορεί όταν αποσταθεροποιεί τη Μεσόγειο»

Μέσω διαρροών η Αθήνα απάντησε στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. 

«Αποτελεί τουλάχιστον οξύμωρο η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και παράλληλα να κατηγορεί την Ελλάδα ότι προτιμά την ένταση, τη στιγμή κατά την οποία είναι ευρέως γνωστό ότι με τις παράνομες ενέργειές της, η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή» τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Όπως επισημαίνουν, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού. «Η Ελλάδα, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, καλλιεργεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής που ασπάζονται τις αρχές αυτές. Μόνο κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Ιορδανίας, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και τους υφυπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορείτε να χωνέψετε τον κρίσιμο ρόλο που παίζουμε»

Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανζού Μπιλγκίτς, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, δήλωσε το πρωί της Κυριακής ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να «χωνέψει» τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η Τουρκία στην περιοχή στο πλαίσιο της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας.

Τα σχόλιά του ήρθαν έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας την Δευτέρα. Ο Μπιλγκίτς τόνισε ότι «η Αθήνα προσπαθεί να μπει σε έναν διαγωνισμό με την Τουρκία σε όλα τα ζητήματα και επιλέγει την ένταση αντί για συνεργασία».

«Ενώ μιλάει για διάλογο, από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία», είπε για τον Νίκο Δένδια και κάλεσε τους Έλληνες αξιωματούχους να είναι «ειλικρινείς και έντιμοι».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα είναι ανήμπορη να χωνέψει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και το άμεσο περιβάλλον της.

Οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε όλα τα θέματα, να προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και να προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες κατά της Τουρκίας είναι μάταιες.

Καλούμε την Ελλάδα, που καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία, σε κοινή λογική, ειλικρίνεια και εντιμότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV