Επαφή Ισπανού ΥΠΕΞ με Ν.Δένδια - Ισπανία: «Γι αυτό πουλάμε αεροπλανοφόρα και φρεγάτες στην Τουρκία»

Στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, J.M Albares, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Δένδια, με αφορμή την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού στην Τουρκία και τη συμφωνία για την πώληση ελικοτπεροφόρου στην Άγκυρα.

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε με τον Ισπανό ομόλογό του για το ταξίδι του Σάντσεθ στην Άγκυρα.


Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε να ταξιδέψει άμεσα στην Αθήνα, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έκανε δεκτή την πρόταση του Ισπανού ομολόγου του και πλέον αναμένεται η συγκεκριμενοποίηση της ημερομηνίας του ταξιδιού.

Αμέσως μετά, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, κάλεσε τον Ισπανό πρεσβευτή στο υπουργείο, Ενρίκε Βιγέρα Ράμπιο προκειμένου να δοθούν και κατ' ιδίαν διευκρινίσεις για τις κινήσεις της Ισπανίας και τις συμφωνίες με την Τουρκία.
 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV