Στο Παρίσι θα μεταβούν αύριο οι Ν.Δένδιας & Ν.Παναγιωτόπουλος

Επισφραγίζουν την αμυντική συμφωνία με Γαλλία

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αύριο Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφθούν το Παρίσι.

Οι δύο υπουργοί θα συμμετάσχουν στις διμερείς επαφές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος όπως έγραψε το iefimerida.gr θα ανακοινώσει αύριο το πρωί αμυντική συμφωνία με την Γαλλία και την αγορά τριών φρεγατών Belharra. Στις συζητήσεις συμμετέχουν επίσης από την ελληνική πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι θα αναλάβουν και την ολοκλήρωση όλων των πλευρών της συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τη γαλλική πρωτεύουσα για τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου.

Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στοχεύει στην ανάδειξη των δεσμών που ενώνουν την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Το πρωθυπουργό θα υποδεχθεί στο Λούβρο ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Οι δυο ηγέτες θα εγκαινιάσουν από κοινού την έκθεση, ενώ στη συνέχεια θα έχουν δείπνο εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV