Σε υπουργική συνάντηση για τη Συρία θα συμμετάσχει ο Ν.Δένδιας - Τι θα συζητηθεί

Σε άτυπη υπουργική συνάντηση για τη Συρία θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας εναντίον του «Ισλαμικού κράτους» πραγματοποιείται σήμερα στη Ρώμη.

Στην εν λόγω συνάντηση θα συμμετάσχει περιορισμένος αριθμός κρατών, που έχουν εμπλοκή ή ιδιαίτερη συνεισφορά όσον αφορά τις εξελίξεις στη Συρία. Η εν λόγω συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της Ελλάδας για τις εξελίξεις στη Συρία, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών του Νίγηρα

Επίσης, με τον υπουργό Εξωτερικών του Νίγηρα, Μασούντου Χασούμι (Massoudou Hassoumi), συναντήθηκε νωρίτερα ο κ. Δένδιας, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας εναντίον του «Ισλαμικού κράτους».

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή του Σαχέλ, στην οποία η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, καθώς και η συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV