Τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ την Τρίτη στην Αθήνα - Τι θα συζητήσουν;

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα η Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. 

Νίκος Δένδιας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Γκάμπι Ασκενάζι αναμένεται να συζητήσουν για τις περιφερειακές εξελίξεις αλλά και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ θα συζητήσουν αναφορικά με τις προοπτικές επέκτασης της τριμερούς συνεργασίας αλλά και της συνεργασίας των τριών με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της «Συνεργασίας 3+1».

Στην Αθήνα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο καθώς μετά τη συμφωνία για καθορισμό ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο αλλά και την κοινή προσφυγή στη Χάγη με την Αλβανία καθίσταται σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει στίγμα ότι η χώρα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, σε αντίθεση με την Τουρκία που ενεργεί ως ταραξίας στην περιοχή. 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV