Στο υπουργείου Εξωτερικών δεν χάνουν την ευκαιρία να επιδείξουν τον ραγιαδισμό τους έναντι της Τουρκίας: Σχολιάζοντας ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Δελαβέκουρας την πραγματοποίηση εκδήλωσης παρουσίασης βιβλίου στελέχους του ΡΚΚ σε νοικιασμένη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου και κατά πόσο αυτό δημιουργεί ζήτημα έναντι της θέσης της Ελλάδας για την τρομοκρατία ανέφερε τα εξής:

«Η Ελλάδα, καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της. Αυτή είναι και η θέση σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο επί της αρχής, όσον και στο μέτρο που αφορά την οργάνωση PKK.

Χθες, ιδιώτες διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στελέχους του ΡΚΚ, σε νοικιασμένη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, εν αγνοία των αρμοδίων αρχών. Το δε ΥΠΕΘΑ διενήργησε εξέταση  και αποδόθηκαν ευθύνες.

Το γεγονός αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κυβέρνηση και έρχεται σε αντίθεση με την πάγια θέση μας για την τρομοκρατία.

Συνεπώς δεν υφίσταται κανένα ζήτημα».

Η υπόθεση αφορά σε βιβλίο που εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος Infognomon του Σάββα Καλεντερίδη που παρουσιάστηκε εκτενώς από το defencenet.gr. To βιβλίο κυκλοφορεί ακόμη και στη Γερμανία!

Το ότι η Ελλάδα των μνημονιακών κυβερνήσεων χαρακτηρίζουν τους αγωνιστές του ΡΚΚ ως “τρομοκρατική οργάνωση” δεν ξενίζει κανέναν από την στιγμή που έχουν χαρακτηρίσει τους ισλαμιστές μακελάρηδες της Συρίας ως “δημοκράτες”. Απόψε η Ελλάδα θα μπορούσε να λέγεται και “Φινλανδία” όπως όλοι ξέρουμε τί ήταν η Φινλανδία από το 1945 μέχρι το 1990..

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ