Οι “φιλοι” μας οι Αλβανοί προτείνουν νέους τρόπους για να έχουν σχέσεις καλής “γειτονίας” μαζί μας επαναφέροντας με όποιο τρόπο μπορούν το θέμα των Τσάμηδων οι οποίοι κατά αυτούς υπέστησαν “γενοκτονία”. Προφανώς τη συνεργασία τους με τους ναζί τη θεωρούσαν απλό συνεταιρισμό.

Διαβάζουμε στο aftonomi.gr «Αφού η πρώτη πρόταση δεν βρήκε σύμφωνες όλες τις πλευρές, πρότεινα να δοθεί το όνομα “Τσαμουριά” στην περιοχή “Ali Demi” όπου υπάρχει ομώνυμος δρόμος, δύο σχολεία με το ίδιο όνομα αλλά και η προτομή του Ali Demi. Έτσι το όνομα αυτού του ήρωα θα συνοδεύεται από το όνομα της Τσαμουριάς, για να τιμήσει αυτούς τους έξι χιλιάδες νεκρούς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να επιζήσουν από το μακρύ δρόμο που αναγκάστηκαν να πάρουν χάρη στην ελληνική γενοκτονία. Επίσης, η πλατεία αυτή θα εκπροσωπήσει τους 300.000 τσάμηδες που βρίσκονται στην Αλβανία», δήλωσε ο επικεφαλής των συμβούλων του PDIU, Tahir Muhedini, σχετικά με την απόφαση αυτή.

Η πλατεία «Ali Demi» ανακατασκευάστηκε πρόσφατα και μετατράπηκε σε χώρο αναψυχής για τους πολίτες της αλβανικής πρωτεύουσας.

Σημείωση: Ο Ali Demi είναι Αλβανός ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τσάμικη καταγωγή και σύμφωνα με τους αλβανούς γεννήθηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας το 1918 και πέθανε το 1943 στον Αυλώνα Αλβανίας μαχόμενος ενάντια στις γερμανικές δυνάμεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ