Χθες το βράδυ, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Γάζα, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Κάμελ Αμρ.

Κατά τη συνομιλία, ο κ. Αβραμόπουλος χαιρέτισε τους διπλωματικούς χειρισμούς της Αιγυπτιακής πλευράς και του Προέδρου Μόρσι προσωπικά, που «είχαν ως αποτέλεσμα την επίτευξη της συμφωνίας, που δίνει μια ευκαιρία για την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις ευρύτερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και «τους σοβαρούς κινδύνους που συνεχίζουν να υπάρχουν και που απειλούν τη σταθερότητα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, ενώ συμφώνησαν στην ανάγκη αυστηρής τήρησης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και επίδειξης αυτοσυγκράτησης και από τις δύο πλευρές».

Ο κ. Αμρ ενημέρωσε τον κ. Αβραμόπουλο για τις προοπτικές μετά την επίτευξη της συμφωνίας. Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον ομόλογο του για τις συζητήσεις γύρω από το Παλαιστινιακό και την κατάσταση στη Συρία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες της αιγυπτιακής πλευράς, τις οποίες τον ενεθάρρυνε να συνεχίσει.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επαφή και συντονισμό για όλες τις εξελίξεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ