Είναι γνωστό ότι ο Τζορτζ Τένετ ήταν ελληνικής καταγωγής, και μάλιστα βορειηπειρώτης. Πολλοί θα πουν και τι με αυτό, ήταν διευθυντής της CIA. Τώρα όμως που η καριέρα του έχει τελειώσει μας επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για άνθρωπο που ξέρει ποιός είναι, και νιώθει Ελλην και μάλλιστα ανήκει στους πιο καταπονημένους Ελληνες στους Βορειοηπειρώτες.

 “Εμείς οι Βορειοηπειρώτες καταλαβαίνουμε τους Κυπρίους” δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ, με καταγωγή από την Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου.

Μιλώντας σε εκδήλωση των Κυπρίων της Αμερικής ο Τζορτζ Τένετ είπε: «Συχνά με ρωτάνε:”κ. Διευθυντά πως το κάνετε αυτό; Πως αντέχετε το στρες; Πως εξισορροπείται όλες τις μεταβλητές; Πως δεν σας ενοχλεί η κριτική”; Έχω μια πολύ απλή απάντηση για αυτούς, και δεν είναι απάντηση που βρίσκεται σε κάποιο βιβλίο. Η απάντηση βρίσκεται στο να είσαι ευλογημένος από μια σπουδαία οικογένεια, σπουδαία κληρονομιά, σπουδαία κουλτούρα και σπουδαία θρησκεία.

Πρόσφατα έλαβα ένα τιμητικό διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Georgetown, οπού φοίτησα, κάτι που αναστάτωσε τον αδερφό μου γιατί τώρα πρέπει να με αποκαλεί Dr. Tenet. Είπα στους αποφοίτους ότι ένα από τα μυστικά στη ζωή είναι να ξέρεις ποιος είσαι σαν άνθρωπος και από που έρχεσαι. Τους είπα ότι έχω γνωρίσει προέδρους, πρωθυπουργούς, βασιλιάδες, βασίλισσες, γερουσιαστές, μέλη του κογκρέσου, πρεσβευτές, αλλά οι δύο σπουδαιότεροι άνθρωποι που έχω γνωρίσει στη ζωή μου ήταν η μητέρα μου και ο πατέρας μου.

Τους είπα την ιστορία της μητέρας μου. Απέδρασε από την νότιο Αλβανία. Οι Βορειοηπειρώτες καταλαβαίνουμε τους Κύπριους, πιστέψτε με. καταλαβαίνουμε τον πόνο και τα βάσανα. Απέδρασε από την νότιο Αλβανία στο τέλος του πολέμου ακριβώς όταν έκλειναν τα σύνορα και έπεφτε η Σιδερένια Κουρτίνα και δεν ξαναείδε την οικογένειά της.

Ο πατέρας μου ήρθε εδώ ακριβώς πριν την Μεγάλη Ύφεση. Δεν είχε ούτε δεκάρα στην τσέπη του. Δεν μιλούσε αγγλικά. Δεν έχε κανένα φίλο του κοντά. Φανταστείτε το κουράγιο αυτού του άντρα και αυτής της γυναίκας, απλά φανταστείτε το όταν πιστεύετε ότι έχετε μια άσχημη μέρα, φανταστείτε τι είχαν να αντιμετωπίσουν αυτοί οι δύο. Ήρθαν εδώ με μόνο σκοπό τους να σπουδάσουν τους δυο τους γιους και να τους παρέχουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Όταν λοιπόν η New York Times λέει αυτό και η Washington Post το άλλο, θυμάμαι τον πατέρα μου να περπατάει στο δρόμο με τα ίδια ρούχα που φορούσε κάθε μέρα και θυμάμαι ότι προέρχομαι από μια οικογένεια και προέρχομαι από μια κοινότητα Ελλήνων- Αμερικανών που μου δίνουν σπουδαία δύναμη και τιμή κάθε μέρα και δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο βορειοηπειρώτης πρώην διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ