Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ανάφερε: «Επιτακτική είναι η ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και αποκλιμάκωση στη Γάζα και το Ισραήλ».

Πάνω από όλα, τόνισε, πρέπει να διαφυλάξουμε την προοπτική της λύσης δύο κρατών και πρόσθεσε πως πρέπει το συντομότερο δυνατό να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δημιουργήσουμε συνθήκες εμπιστοσύνης, που σήμερα δυστυχώς είναι ανύπαρκτες.

Ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι πρέπει να στηριχθούν οι προσπάθειες δυνάμεων όπως η Αίγυπτος, που εργάζονται για την εκτόνωση της κατάστασης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία, σημείωσε πως η στρατιωτική λύση δεν είναι επιλογή και δεν θα οδηγήσει πουθενά καθώς η ανθρωπιστική καταστροφή και το ενδεχόμενο διάχυσης της κρίσης είναι κίνδυνοι υπαρκτοί και άμεσοι.

Η Ελλάδα παραμένει όχι μονάχα σταθερός αλλά και σταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, κατέληξε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ