Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη χθεσινή του συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ΕΚΚ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χρήστο Καβαλή και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Κάιρο, απέδωσε εύσημα για τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, μιας από τις πλέον ιστορικές παροικίες της ομογένειας.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Έλληνα πρέσβη Χριστόδουλου Λάζαρη και του γενικού προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο Γιάννη Χατζαντωνάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου στην Αίγυπτο για τη διεξαγωγή της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας χαρακτήρισε την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου «παράδειγμα προς μίμηση» για τον Οικουμενικό Ελληνισμό.

«Οι οιωνοί είναι καλοί για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και την εμβάθυνση των επιχειρηματικών σχέσεων», προσέθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι «και το υπουργείο Εξωτερικών ανοίγει πλέον ένα καινούργιο κεφάλαιο αναφορικά με το πως αντιλαμβάνεται τη σημασία της Μ. Ανατολής αλλά και της Αφρικής στη γενικότερη ελληνική εξωτερική πολιτική». Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι και ο νέος Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι τάσσεται στο πλευρό των Ελλήνων και στο μέλλον οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου θα ενισχυθούν πολύ περισσότερο.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της «Μητέρας των εν Καΐρω Σωματείων» αλλά και όλων των παροικιακών οργανώσεων καθώς και οι επιχειρηματίες ενημέρωσαν τον υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν να κάνουν, είτε με τα θέματα διατήρησης της ελληνικής εκπαίδευσης είτε με τα ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων στη χώρα του Νείλου, εξαιτίας της γραφειοκρατίας.

Στη συνάντηση, από την Διαχειριστική Επιτροπή της ΕΚΚ, εκτός από τον πρόεδρο κ. Καβαλή, το «παρών» έδωσαν ο αντιπρόεδρος Κήμης Φλεβοτομάς, ο γενικός γραμματέας Αντώνης Ιορδανίδης, ο ταμίας Αντώνης Διαμαντίδης και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Μανούσος Δαμουλάκης, Στέλλα Κυριάζη, Πάρις Οικονόμου και Σούλα Σκουφαρίδου.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου Νικόλας Πολίτης, ο πρόεδρος του ΕΝΟΚ Γιώργος Χαγιάτ, η πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ Βίλλυ Πολίτου, ο περιφερειακός Έφορος Προκόπων Αλέκος Καζαμίας και άλλοι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ