Στην Καμπέρα αφίχθη ο νέος πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, Χαράλαμπος Δαφαράνος.

Ο κ. Δαφαράνος είναι διπλωμάτης καριέρας με τριάντα δύο χρόνια υπηρεσίας στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος.

Έχει υπηρετήσει κατά σειρά, στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στα Προξενεία της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα και στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, προτού υπηρετήσει ως επιτετραμμένος στην Πρεσβεία της Ελλάδος στον Νέο Δελχί της Ινδίας και ως πρέσβης της Ελλάδος στη Νιγηρία.

Προτού του ανατεθεί η θέση του πρέσβη της Ελλάδος στην Αυστραλία, διετέλεσε διευθυντής της Διεύθυνσης Α10 του υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιας για θέματα Ασίας-Ωκεανίας (2009-2010), ενώ από το 2010 έως τον Οκτώβριο 2012 διετέλεσε διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Ο κ. Χαράλαμπος Δαφαράνος είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου. Ο πρέσβης θα επιδώσει τα διαπιστευτήριά του στην Γενική Κυβερνήτη της Αυστραλίας, κα Quentin Bryce, στις 21 Νοεμβρίου.

Ο κ. Χαράλαμπος Δαφαράνος θα συνοδεύει τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Κωνσταντίνο Τσιάρα στους διάφορους σταθμούς της επισκέψεώς του στην Αυστραλία στα τέλη Νοεμβρίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ