Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Μανωλάκος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης χαρακτήρισε ως «αναγκαία αλλά επώδυνη», την αύξηση της θητείας από 9 μήνες σε 12.

​Όπως είπε, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν υποστεί μια υποστελέχωση προσωπικού αλλά και μέσων.

​Η κυβέρνηση όπως σημείωσε, εξήγγειλε 6 προτάσεις τον Σεπτέμβριο, ανάμεσα στις οποίες είναι η αύξηση της θητείας, η εθελοντική στράτευση γυναικών και η υποχρεωτική στράτευση στα 18, την οποία ο κ. Μανωλάκος στηρίζει όπως δήλωσε. Εξήγησε δε, πως «η απειλή της Τουρκίας» που βρίσκεται απέναντι μας, βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Δεν έκρυψε παράλληλα και την ανησυχία του, καθώς όπως είπε σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι διερευνητικές επαφές των Αθήνας-Άγκυρας δεν γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει. «Η Τουρκία είναι απέναντι και είναι έτοιμη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μανωλάκος, κατηγόρησε παράλληλα την Άγκυρα πως εργαλοποιεί το μεταναστευτικό προς όφελός της στις διαπραγματεύσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την άποψη του, η Τουρκία έκανε επίθεση φιλίας στην Ευρώπη, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει καθώς είναι απομονωμένη, αλλά αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ