Ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, έκανε την εκτίμηση ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων, νομίζω ότι έχει λίγo περισσότερες πιθανότητες να επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς έχει το προβάδισμα σε κρίσιμες πολιτείες. Διαβάζω στον αμερικανικό τύπο ότι συνεχίζεται σε αρκετές πολιτείες η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων».  

Πρόσθεσε δε ότι αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός και η κρίση που προκάλεσε, ο Ρεπουμπλικάνος «θα έκανε περίπατο» σημειώνοντας ότι «είναι σαφές ότι παρά τα όσα έχουν συμβεί, πάει να κερδίσει τις εκλογές. Δε μιλάει με την ορθή πολιτική γλώσσα των δημοκρατικών λόγω του ότι οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών, η μεν  Κλίντον ήταν η κατεξοχήν εκπρόσωπος του πολιτικού κατεστημένου, ο δε Τζο Μπάιντεν είναι ένας ηλικιωμένος υποψήφιος, ο οποίος θεωρείται από αρκετούς βαρετός». 

Από την πλευρά του, ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πέτρος Λιάκουρας επισήμανε ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί από συγκεκριμένες πολιτείες. 

​«Μια καθοριστική πολιτεία είναι συνήθως το Οχάιο που συνήθως δείχνει ότι όποιος έχει εκλεγεί, δεν έχει χάσει αυτή την πολιτεία.  Πρέπει να περιμένουμε επίσης την Πενσυλβάνια, την οποία διαφιλονικούν και οι δυο υποψήφιοι, αλλά να δούμε και τα τελικά αποτελέσματα με τη Φλόριντα, γιατί εκεί από ότι φαίνεται γίνεται μια ανατροπή. Η Φλόριντα που κατά κανόνα ήταν υπέρ των Δημοκρατικών έχει στραφεί προς τους Ρεπουμπλικάνους και το αντίστροφο. Οι Ισπανόφωνοι δεύτερης γενιάς έχουν φτιάξει την περιουσία τους και δε θέλουν να χαθεί και επιθυμούν το δόγμα νόμο και τάξη», υπογράμμισε ο κ. Λιάκουρας.  

Ως προς το σχόλιο Τραμπ στο twitter ότι οι Δημοκρατικοί θέλουν να κλέψουν τις εκλογές, ο καθηγητής ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να προσδώσει μια αίσθηση πανικού προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι αν δεν είναι ο ίδιος νικητής, θα τραβήξει τα πράγματα στα άκρα και θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ