ΝΔ: «Δεν είναι δυνατόν ο Τσίπρας να ζητάει προέκταση υδάτων στα 12 μίλια»

O διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός ξεκαθάρισε ότι δεν ο Αλέξης Τσίπρας κυβέρνησε 4,5 χρόνια και δεν είχε κάνει καμία από τις κινήσεις για την επέκταση των χωρικών υδάτων, ενώ τώρα καταθέτει προτάσεις.

Αναφορικά με την τουρκική επιθετικότητα, ο κ. Ρωμανός διευκρίνισε ότι «ο στόχος δεν είναι επικοινωνιακά να πουλήσουμε στο εσωτερικό μας ακροατήριο κάτι, όπως κάνει ο Ερντογάν, ο στόχος είναι να γίνονται κινήσεις που πρέπει στο διπλωματικό πεδίο για να τρώει τις διπλωματικές σφαλιάρες όπως τις τρώει και αυτό προφανώς το επιδεινώνει ο κ. Ερντογάν με όλα αυτά που κάνει. Βρίσκεται όλο και σε χειρότερη θέση. Από εκεί και πέρα στο υπηρεσιακό κομμάτι προετοιμάζεται ό,τι πρέπει», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ο κ. Τσίπρας μας λέει να προεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια, η καλύτερη απάντηση σε αυτό είναι ότι ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε 4,5 χρόνια και δεν είχε κάνει καμία από τις κινήσεις που κάναμε σε αυτή την κατεύθυνση, με την Ιταλία και την Αίγυπτο και δεν προχώρησαν τίποτα σε σχέση με την αμυντική συμμαχία με τη Γαλλία», τόνισε ο κ. Ρωμανός.

«Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός που έλεγε ότι το Αιγαίο δεν έχει σύνορα να μας κάνει υποδείξεις για το πώς θα διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις», επισήμανε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Ας σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ζήτημα επέκτασης των ναυτικών μιλίων σε Κρήτη και νησιά της Ανατολικής Μεσογείου στα 12 ναυτικά μίλια έθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στην Κουμουνδούρου, παρουσία των αρμόδιων τομεαρχών και των πρώην αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων, ο Αλέξης Τσίπρας αφού επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξέφρασε τη θέση ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα νότια και ανατολικά της Κρήτης στα 12 μίλια.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV