Σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης ενός εκ των ανηλίκων παιδιών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ο Γιάννης Κουρτάκης στη ραδιοφωνική του εκπομπή στα Παραπολιτικά είχε συκοφαντήσει τον ανήλικο γιο του Π. Καμμένου ισχυριζόμενος «ότι είναι αναρχικός, με τη Ρούπα» και πάει στα Εξάρχεια».

Η σημερινή καταδίκη του Κουρτάκη είναι τελεσίδικη, καθώς σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί το 2017 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 23 μηνών με τριετή αναστολή. Τότε είχε κριθεί ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση και των τριών ανήλικων γιων του Πάνου Καμμένου και για εξύβριση σε βάρος του τότε υπουργού Άμυνας.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση που ήταν επίσης καταδικαστική για τον εκδότη των Παραπολιτικών, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου (λόγω και άλλης του καταδίκης για συκοφαντική δυσφήμιση) αλλά αυτό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ