Παρέλαση με μάσκες, πιστοποιητικά και... χρονόμετρο - Μόνο στρατιωτική με διάρκεια 60 λεπτά

Μόνο στρατιωτική θα είναι φέτος η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες βάσει της εγκυκλίου, δεν θα επιτραπεί να παρελάσουν πολιτικά τμήματα (σύλλογοι, μαθητές κτλ), ενώ η διάρκεια της παρέλασης δεν θα υπερβαίνει τα 60 λεπτά.

Nωρίς το πρωί εστάλη απαντητική επιστολή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από το υπουργείο Εσωτερικών η οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για αυστηρή τήρηση του χρονικού διαστήματος των 60 λεπτών στην στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στρατιωτική παρέλαση θα μοιάζει με εκείνη που έγινε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου αλλά εκτός από την επίδειξη από ένα F-16 της ομάδας «Ζευς» θα γίνει και προσγείωση ενός αλεξιπτωτιστή ελευθέρας πτώσης με την ελληνική σημαία δεμένη στο πόδι του, μπροστά στην εξέδρα των επισήμων.

Μάλιστα, την σημαία αυτή, θα την παραδώσει ο αλεξιπτωτιστής στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Επίσης, όλοι όσοι θα πάρουν μέρος στην παρέλαση θα είναι είτε εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις, είτε αρνητικοί στα μοριακά τεστ, ενώ φυσικά θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. 

Συνεχίζουν την καταστροφολογία οι «ειδικοί»

Οι «ειδικοί» συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι εορτασμοί και οι παρελάσεις θα φέρουν αύξηση κρουσμάτων, βεβαίως να σημειώσουμε εδώ ότι δεν έδειξαν την ίδια «ευαισθησία» για τις συγκεντρώσεις των Πακιστανών, ή για το gay pride. 

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος εξέφρασε τον προβληματισμό και την αντίθεσή του αναφορικά με τους εορτασμούς καθώς εκτιμά πως θα προκαλέσουν «έκρηξη» των κρουσμάτων.

Όπως δήλωσε η έξαρση της νόσου σε συνδυασμό με τις συγκεντρώσεις θα προκαλέσουν εκτόξευση των κρουσμάτων αντίστοιχη με του περσινού Νοεμβρίου κατά συνέπεια τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στη νοσηλεία ασθενών. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αυτή την εποχή «δεν έχουμε κλίνη στη ΜΕΘ είμαστε στο 100%.Έρχονται για παράδειγμα 10 άρρωστοι στο Παπανικολάου που θέλουν διασωλήνωση. Τι θα κάνουμε; »

Ο κ. Καπραβέλος επισήμανε αυτό που ήδη είναι γνωστό ότι εκτός από τη Θεσσαλονίκη «βράζει» από τον κορωνοϊό όλη η Βόρεια Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV