Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης αποκάλυψε ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση στην βραχονησίδα Ζουράφα (σ.σ. βρίσκεται κοντά στη Σαμοθράκη). 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι η γείτονα εξέδωσε σχετική ΝΟΤΑΜ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία με διεθνή ανακοίνωση με αριθμό A7847/23, τόνισε ότι η περιοχή ασκήσεων έχει σίγουρα τα αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα της, βρίσκεται εντός των συνόρων του FIR Κωνσταντινούπολης και ότι η νησίδα είναι τουρκικό έδαφος και ως εκ τούτου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση».

Επισήμανε δε ότι η Ελλάδα εξέδωσε ΑΝΤΙΝΟΤΑΜ. «Παρ’ όλα αυτά, η άσκηση εκτελείται κανονικά» είπε και πρόσθεσε τα εξής ερωτήματα:

«Θα απαντήσει η κυβέρνηση για όλα αυτά; Θα προσφύγει, όπως έχει κάθε δικαίωμα, σε διεθνείς οργανισμούς για αυτή την πρόκληση; Θα αναδείξει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Θα ενημερώσει επιτέλους ο κ. πρωθυπουργός τους πολιτικούς αρχηγούς για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που διεξάγει με την Τουρκία ή θα συνεχίσει να μιλά για βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, την ίδια στιγμή που η τουρκική πλευρά επιμένει στην προκλητική ρητορική και τις ανιστόρητες διεκδικήσεις;».

Μέχρι στιγμής, κανένα μέλος της συμπολίτευσης δεν έχει πάρει τον λόγο για να απαντήσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ