Ν.Ανδρουλάκης για Τουρκία: «Στη νέα ειδική σχέση να διασφαλίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Νίκος Ανδρουλάκης, περιέγραψε ένα νέο ρεαλιστικό πλαίσιο των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει την οικονομία, στο πλαίσιο μιας αναβαθμισμένης τελωνειακής σχέσης, αλλά και αυτοματοποιημένες κυρώσεις για την Τουρκία, οι οποίες θα ενεργοποιούνται αν παραβιάζονται οι αρχές του κράτους δικαίου στο εσωτερικό ή τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών χωρών.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά «στη νέα ειδική σχέση θα πρέπει να διασφαλίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε στο Καστελόριζο ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε ειδικότερα ότι στη νέα αυτή ειδική σχέση «θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ένα πλαίσιο ανάλογο του Ελσίνκι, που θα προβλέπει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία εντός ενός χρονικά περιορισμένου διαστήματος και σε αντίθετη περίπτωση από κοινού προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη για το ίδιο ζήτημα».

Διαβάστε περισσότερα στο pronews.gr

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV