Με μια απολογία η οποία ελάχιστους πείθει, η κυβέρνηση προσπάθησε αν δικαιολογήσει την παρουσία νεοναζί του Τάγματος Αζόφ στην ομιλία που απηύθυνε το ουκρανικό καθεστώς με πρόσκληση του Κ.Μητσοτάκη, προς το ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Συγκεκριμένα μετά την οργή που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η ομιλία του νεοναζί που προσκάλεσε έμμεσα ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου έκανε λόγο για λανθασμένη και άστοχη ομιλία!

Φυσικά η εθνική ντροπή δεν μπορεί να «ξεπλυθεί». Η παραίτηση της κυβέρνησης είναι μονόδρομος.

Κυβερνητικές διαρροές αναφέρουν πως το βίντεο ήρθε 12 λεπτά πριν την ομιλία του Β.Ζελένσκι και δεν πρόλαβαν να την ελέγξουν και ότι τους «κορόιδεψε» ο Ουκρανός πρόεδρος.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη.

Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή.

Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ