Το κίνημα…  «Δεν υπάρχει σωτηρία» εξαπλώνεται και η μικρή συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας είναι σήμερα ακόμα μικρότερη παρά το ότι η διαδικασία του β’ γύρου είναι ακόμα πιο απλή. Το ποιον θα ευνοήσει, θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες, αλλά τα μηνύματα δεν είναι καλά για την κυβέρνηση.

Οι πολίτες έχουν προφανώς καταλάβει ότι η ψήφος τους είναι απλά η νομιμοποίηση μιας διαδικασίες που γίνεται, υποτίθεται γι αυτούς, αλλά χωρίς αυτούς.

Άδεια κέντρα, ατονία ακόμα και σε όσους προσέρχονται σε μια διαδικασία που δεν τους καλύπτει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Κάποιοι ζητούν να κερδίσουν τον θώκο αλλά τα προβλήματα του κόσμου παραμένουν.

Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα ότι ο Κ.Αγοραστός παρά την διπλή καταστροφή της Θεσσαλίας σε Ιανό και Ντάνιελ ζητά να διεκδικήσει εκ νέου την πρωτιά για να κάνει «μεγάλο έργο»! Θα τα καταφέρει; Δύσκολο γιατί οι Θεσσαλοί δεν συγχωρούν αυτό που έγινε.

Μέχρι τις 17:30 υπολογίζεται ότι ψήφισαν περίπου 1.765.000 ψηφοφόροι, δηλαδή ποσοστό 31,2% έναντι 42,6% την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Το αντίστοιχο ποσοστό στον πρώτο γύρο ήταν 42,6%, δηλαδή η προσέλευση σήμερα είναι χαμηλότερη κατά 11 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες.

Συνολικά αναμετριούνται 180 υποψήφιοι. Οι 12 για 6 Περιφέρειες και οι υπόλοιποι 168 για 84 Δήμους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ