Συγκεντρώνονται τα πρώτα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, με τον Κώστα Μπακογιάννη να είναι πρώτος συγκεντρώνει ποσοστό 40,87%. Δεν είναι βέβαιο ακόμη εάν θα ξεπεράσει το όριο του 43% ή εάν θα πάει σε β’ γύρο.

Η έκπληξη ωστόσο συνίσταται στην δεύτερη θέση για την οποία προσώρας μάχονται ο Χάρης Δούκας με 15,75%, ο Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ) με 11,89% ενώ τέταρτος έρχεται ο Κ. Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) με 11,5%. Στην πέμπτη θέση ο Ηλία Κασιδιάρης με 9,45%.

Από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic εκτιμάται ότι ασφαλή εικόνα για τις 13 περιφέρειες και για τους 6 μεγαλύτερους δήμους (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Πειραιώς και Λαρισαίων) θα έχουμε περί τις 22:00.

Η πρώτη εικόνα για την Περιφέρεια Αττικής είναι ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς παίρνει την πρωτιά, μάλλον από την πρώτη Κυριακή, ενώ δεύτερος είναι ο Γιάννης Πρωτούλης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Exit Poll για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν θα καταφέρει να αγγίξει το 43% που απαιτείται για να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή κι έτσι, θα χρειαστεί οι Θεσσαλονικείς να πάνε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή.

Όπως δείχνει το exit poll της Interview για την POLITIC, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα αναμετρηθούν εκ νέου στο δεύτερο γύρο.

Η μικρότερη διαφορά μεταξύ τους είναι στις 4 μονάδες (31% – 27%) και η μεγαλύτερη διαφορά είναι στις 12 μονάδες (35% – 23%).

Το ποσοστό του Σπύρου Πέγκα κυμαίνεται από 13% – 16%, του Δρόσου Τσαβλή από 7% – 9% και της Μαρίας Κέκη από 6% – 8%.

Μεγάλη νίκη στον δήμο Πειραιά παίρνει ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος καταγράφει προβάδισμα με ποσοστό 68,2%, ενώ στη δεύτερη θέση με 14,3%, βρίσκεται ο Νικόλαος Αμπατιέλος.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής (08.10.2023), όταν και έκλεισαν οι κάλπες για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, το Ράδιο ΒΕΡΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του exit poll για τον δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με αυτά, ο Αχιλλέας Μπέος είναι πρώτος με ποσοστό 50-55%.

Όσον αφορά την περιφέρεια Θεσσαλίας τα πρώτα αποτελέσματα έρχονται από τμήμα του Δήμου Αργιθέας, όπου ο Κώστας Αγοραστός διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του Δημήτρη Κουρέτα.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Νεκτάριος Φαρμάκης καταγράφει ποσοστό από 42,9% μέχρι και 47,9% με μέση τιμή 45,4%. Ακολουθεί ο Κώστας Καρπέτας με ποσοστό από 15% έως 19% και μέση τιμή το 17%.

Ο Σκιαδαρέσης ακολουθεί με 10,3% έως 14,3% και μέση τιμή το 12,3% και ακολουθεί ο Σωτήρης Παρίσης με 9,9% έως 13,9% και μέση τιμή 11,9%.

Στην Πελοπόννησο ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Δημήτρης Πτωχός θα έρθει αντιμέτωπος με τον βετεράνο Πέτρο Τατούλη. Ο Δ.Πτωχός συγκεντρώνει ποσοστό περίπου στο 44,22%, ενώ ο Π.Τατούλης 30,46%.

Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο Στεφανής Αλκιβιάδης που υποστηρίζεται από τη ΝΔ έχει 41,85%, ενώ στο 34,93% βρίσκεται ο Μουτζούρης Κωνσταντίνος.

Ντέρμπι γίνεται στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τον ανεξάρτητο Τρεπεκλής Ιωάννης να συγκεντρώνει 27,90% και να ακολουθείται από την Κράτσα Τσαγκαροπούλου Ρόδη, η οποία υποστηρίζεται από τη ΝΔ και έχει 26,97%.

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Κασαπίδης Γεώργιος που υποστηρίζεται από τη ΝΔ δίνει μάχη με τον ανεξάρτητο Αμανατίδης Γεώργιος, καθώς οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν 36,37% και 35,54% αντίστοιχα.

Τέλος στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης ο Μέτιος Χρήστος που υποστηρίζεται από τη ΝΔ διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του Τοψίδη Χριστόδουλου και βρίσκεται σε όρια του να πάρει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ