Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας, Μπισέρ Κασαουνέχ, δήλωσε πως ο ιορδανικός Στρατός έχει ενισχύσει την παρουσία του κατά μήκος των συνόρων του με το Ισραήλ.

Ο Μπισέρ Κασαουνέχ είπε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιούσε “όλα τα μέσα που διαθέτει” εάν το Ισραήλ επιχειρούσε να αναγκάσει τους Παλαιστίνιους από τη Δυτική Όχθη να διασχίσουν τον ποταμό Ιορδάνη.

Είπε ότι η απέλαση Παλαιστινίων θα αντιπροσώπευε παραβίαση της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ισραήλ με τη γείτονά του.

Οι ΗΠΑ προέτρεψαν προηγουμένως το Ισραήλ να περιορίσει τη βία των εποίκων στη Δυτική Όχθη, φοβούμενοι ευρύτερες συγκρούσεις.

«Οποιεσδήποτε εκτοπίσεις ή δημιουργία συνθηκών που θα οδηγούσαν σε αυτό, η Ιορδανία θα το θεωρήσει κήρυξη πολέμου και συνιστά ουσιώδη παραβίαση της συνθήκης ειρήνης», τόνισε ο Κασαουνέχ, αναφερόμενος στη συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1994, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σημείωσε ότι οι πρόσφατες αναπτύξεις στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ ήταν μέρος των μέτρων για την προστασία της ασφάλειας της χώρας.

Κάτοικοι και μάρτυρες είδαν ίλες τεθωρακισμένων οχημάτων και τανκς να κινούνται κατά μήκος ενός κύριου αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στην κοιλάδα του Ιορδάνη απέναντι από τη Δυτική Όχθη τις τελευταίες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ