Καταρρίφθηκε από ρωσικό αντιαεροπορικό πύραυλο ελικόπτερο με 12 Ουκρανούς κομάντο στο Μπάκχμουτ

Μεταφορικό ελικόπτερο του ουκρανικού Στρατού Mil Mi-8 με 12 επιβαίνοντες κομμάντο, καταρρίφθηκε πάνω από την πόλη Μπάκχμουτ από βολή αντιαεροπορικού πυραύλου της εθελοντικής ρωσικής μονάδας της Wagner.

Eίναι το μεγαλύτερο κτύπημα στην ουκρανική άμυνα τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς φαίνεται ότι η πόλη έχει σφραγιστεί και από αέρος.

Δείτε την βολή του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραύλου:

Μετά την κατάρριψη του ελικοπτέρου, οι δυνάμεις της Wagner εκτέλεσαν μείζονα επιθετική ενέργεια στα νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ και ολοκλήρωσαν την κατάληψη του χωριού Ιβανόσκοβο, με το οποίο ολοκληρώθηκε η κύκλωση του Μπάκχμουτ.

Το σημαντικό είναι ότι κατέστρεψαν ολοκληρωτικά μια ολόκληρη Ταξιαρχία των Ουκρανών την 46η η οποία αμύνθηκε, πάντως, μέχρις εσχάτων.

Κάτω βλέπετε πώς διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση στο Μπάκχμουτ.

Αν πέσει η πόλη ακολουθεί το Σεβέρσκ και μετά της Λίμαν,  Σλαβιάνσκ και το Κράματορσκ, που σημαίνει ανακτάληψη όλου του Ντονμπάς. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV