Το μισό Μπάκχμουτ έχει καταληφθεί από τους Ρώσους όπως αναφέρουν ρωσικές και ουκρανικές πηγές.

Το Κίεβο έχει αναπτύξει στο μέτωπο του Μπάκχμουτ 27 τάγματα! Αν κάποιος αναλογιστεί πως ένα τάγμα έχει περίπου 500 άνδρες, συνολικά πολεμούν στην πόλη και περιμετρικά αυτής αλλά και του Σολεντάρ περίπου 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες!

Ο βασικός όγκος των Ουκρανών έχει συγκεντρωθεί στον δυτικό τομέα της πόλης αλλά η κατάστασή του έχει γίνει δύσκολη καθώς οι Ρώσοι έχουν φέρει βαρύ οπλισμό στον αστικό ιστό και πλέον ισοπεδώνουν τα οχυρωμένα κτίρια των Ουκρανών  χωρίς να αναλαμβάνουν το ρίσκο της εκκαθάρισης από κτίριο σε κτίριο και από δρόμο σε δρόμο.

Άλλωστε όπως ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι έχει παραδεχτεί, έχουν απομείνει ελάχιστοι κάτοικοι στην πόλη, ενώ ομολόγησε πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» προετοιμάζοντας την ουκρανική κοινή γνώμη για μία επερχόμενη ήττα.

Kανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια τις ουκρανικές απώλειες αλλά υπάρχουν αναφορές ότι οι δυνάμεις του Κιέβου χάνουν καθημερινά περίπου 400 άνδρες.

Πρόκειται για πρωτοφανείς καταστάσεις που θυμίζουν Α’ ΠΠ και… Σομ και Βερντέν.

Εκατοντάδες στρατιώτες της 128ης ουκρανικής Ταξιαρχίας λιποτακτούν στο Σολεντάρ ενώ οι Ρώσοι προωθούνται προς το Pozdorivka, για να υπερκεράσουν τους Ουκρανούς που βρίσκονται στον δυτικό τομέα της πόλης και να αποκόψουν την οδό διαφυγής τους και εφοδιασμού τους.

Μέσα στο Σολεντάρ υπολογίζεται να έχουν απομείνει περίπου 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ