Το Κίεβο μετά την ανέλπιστα εύκολη κατάληψη της Χερσώνας καθώς οι Ρώσοι επέλεξαν να αποσυρθούν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, προφανώς και με παρότρυνση από την Δύση αποσύρει δυνάμεις από την περιοχή και τις μεταφέρει στις πόλεις Kremennaya και Svatovo έξω από το Χάρκοβο.

Είναι μία περιοχή που οι Ρώσοι, αντίθετα με το μέτωπο της Χερσώνας αυξάνουν συνεχώς την στρατιωτική πίεση και είναι πιθανόν τα επόμενα 24ωρα να διαρρήξουν την ουκρανική αμυντική γραμμή.

Στο πλαίσιο της αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, έγινε γνωστό ότι μέρος της ουκρανικής ομάδας, αποτελούμενη από 10.000 στρατιωτικό προσωπικό, άρχισε ξαφνικά να αποσύρεται προς βόρεια κατεύθυνση.

Άλλωστε ήδη στην Χερσώνα εμφανίστηκαν οι ουκρανικές σημαίες.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές μεγάλες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποστέλλονται επί του παρόντος στην περιοχή του Χάρκοβο για να ενισχύσουν την υπάρχουσα ομάδα στρατευμάτων στην περιοχή της Kremennaya και του Svatovo, γεγονός δείχνει ότι η Ουκρανία προετοιμάζει μια επίθεση προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι γνωστό ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν ήδη κάνει αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες να διαρρήξουν την ρωσική αμυντική γραμμή σε Svatovo και Kremennaya και απέτυχαν. Τώρα τα ουκρανικά στρατεύματα μπορούν να ενισχυθούν με τις απελευθερωμένες εφεδρείες από την Χερσώνα.

Πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος επίθεσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας Kremennaya και Svatovo; Είναι πολύ μεγάλος.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι μάχες εκεί δεν σταμάτησαν ποτέ.

Αν οι Ουκρανοί καταφέρουν να διαρρήξουν την αμυντική γραμμή τότε ακόμα και η περιφέρεια του Λουγκάνσγκ θα έχει πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι πίσω από την Ουκρανία υπάρχει συνεχής οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη από 40 δυτικές χώρες. Ένας παράγοντας καταλυτικός όπως φάνηκε στην έκβαση πολλών μαχών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ