Η γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall δημοσίευσε νέες λεπτομέρειες σχετικά με μια δοκιμή που περιλαμβάνει το νεότερο μαχητικό όχημα πεζικού Lynx KF41 που εκτοξεύει ισραηλινής κατασκευής αντιαρματικούς πυραύλους Spike.

Ο γερμανικός αμυντικός γίγαντας κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει την ακριβή ακρίβεια ενός νέου μαχητικού οχήματος εμπλέκοντας έναν μακρινό στόχο με το ενσωματωμένο Spike Anti-Tank-Guided-Missile (ATGM).

Το Spike είναι ένας ισραηλινός καθοδηγούμενος αντιαρματικός πύραυλος επί του παρόντος στην τέταρτη γενιά του. Αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από την ισραηλινή εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems.

Η Rheinmetall πρόσθεσε σε ένα προωθητικό βίντεο ότι «η ενσωμάτωση αυτής της ικανότητας χτυπήματος δείχνει την ωριμότητα και την αποτελεσματικότητα του πιο σύγχρονου οχήματος μάχης πεζικού στον κόσμο».

Όπως σημειώνει η εταιρεία, η πλατφόρμα Lynx προσφέρει μέγιστη ελευθερία δράσης. Διασφαλίζει ότι η εξαιρετική κινητικότητα συλλέγει δεδομένα, τα αναλύει και τα διαδίδει και δημιουργεί παράθυρα ευκαιριών για την ευέλικτη και αποτελεσματική απάντηση σε απειλές στο πεδίο της μάχης.

«Το Lynx της Rheinmetall είναι το πιο προηγμένο μαχητικό όχημα πεζικού που διατίθεται σε παγκόσμιους αμυντικούς πελάτες. Ο σχεδιασμός της επόμενης γενιάς είναι ιδιαίτερα επιθυμητός από τις χώρες που εκσυγχρονίζουν επί του παρόντος τους στόλους IFV τους», δήλωσε η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ