Οι Ρώσοι ξεκίνησαν τις πρόβες για την παρέλαση της 9ης Μαΐου - Με πυρηνικά στο πρώτο πλάνο (βίντεο)

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν να κάνουν πρόβες για την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου.

Πρόκειται για την παρέλαση που γίνεται με αφορμή την 77η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης κατά των Ναζί στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» του 1941-1945.

Η πρώτη πρόβα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας με τις πεζές μονάδες και τη μηχανοκίνητη φάλαγγα, είχε... τα πυρηνικά σε πρώτο πλάνο, σύμφωνα με εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν.

Τα πυρηνικά και η πιθανή χρήση τους έχουν πέσει ουκ ολίγες φορές στο τραπέζι από το Κρεμλίνο, ακόμα και από τον ίδιο τον Πούτιν, το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και με την παρουσία τους στην «κεφαλή» της παρέλασης, οι Ρώσοι στέλνουν, προφανώς, άλλο ένα μήνυμα στη Δύση.

Στο μεταξύ, ανάμεσα στα διάφορα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει, θέλουν τον Πούτιν να επιδιώκει να «στήσει» ανάλογη παρέλαση νίκης, την ίδια ημερομηνία και στη Μαριούπολη.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV