Η Ρωσία μεταφέρει στρατεύματα, Su-35, S-400 στην Λευκορωσία & «αδειάζει» την πρεσβεία στο Κίεβο

Η Μόσχα ετοιμάζεται για την μεγάλη σύγκρουση αν δεν τα «βρει» με το ΝΑΤΟ

Στο πλαίσιο των προκλήσεων που δέχεται από το ΝΑΤΟ, η Ρωσία προετοιμάζει την μεταφορά τουλάχιστον 12 μαχητικών Su-35 και δύο ταγμάτων  S-400 Triumph και ενός τάγματος Pantsir-S στη γειτονική Λευκορωσία.

Αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός θα επιτρέψει να ελέγχεται πλήρως ο εναέριος χώρος της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Ουκρανίας, όπου αναπτύσσονται επί του παρόντος μεγάλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ, σημειώνει το Avia.pro.

Σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Alexander Fomin, ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός και οπλικά συστήματα θα φτάσουν στη Λευκορωσία για να συμμετάσχουν σε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες προγραμματίζονται να διεξαχθούν σε πέντε πεδία εκπαίδευσης και τέσσερα στρατιωτικά αεροδρόμια.

«Οι ασκήσεις των στρατευμάτων θα πραγματοποιηθούν στα πεδία εκπαίδευσης Domanovsky, Gozhsky, Obuz-Lesnovsky, Brestsky και Osipovichsky, καθώς και σε ορισμένες περιοχές της περιοχής που βρίσκονται στο έδαφος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας. 

Σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν τα αεροδρόμια Baranovichi, Luninets, Lida και Machulishchi», είπε ο Fomin.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα, διάφορα είδη στρατιωτικού εξοπλισμού μεταφέρονται επίσης στη Λευκορωσία, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών, αρμάτων μάχης, οχημάτων μάχης πεζικού κ.λπ.

Οι ρωσικές κινήσεις δείχνουν μεγάλη μεταφορά δυνάμεων υπό το πρόσχημα ασκήσεων ώστε εάν τελικώς η Μόσχα δεν έχει άλλη επιλογή από την στρατιωτική επέμβαση να επιχειρήσει ένα είδος ταυτόχρονης τριπλής επίθεσης από την Κριμαία, το Ντόμπας και βόρεια του Χάρκοβο, ώστε να συντρίψει τον ουκρανικό Στρατό και να καταληφθούν όλες οι περιοχές μέχρι την Υπεδρνειστερία στις οποίες διαβιούν μεγάλοι ρωσικοί πληθυσμοί με βάση τους οποίους η Μόσχα θεωρεί ότι θα μπορεί να διατηρήσει τα εδάφη αυτά χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει μεγάλο τίμημα.

To ότι στην Μόσχα θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο της «αναγκαστικής» επέμβασης φαίνεται και από την αποκάλυψη των NY Times οι οποίοι αναφέρουν ότι υπάρχει σταδιακή εκκένωση διπλωματικού προσωπικού από την ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο και από τρία ρωσικά προξενεία.

Στις 5 Ιανουαρίου, 18 άτομα - κυρίως παιδιά και σύζυγοι Ρώσων διπλωματών - επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και ξεκίνησαν 15 ώρες ταξίδι οδικώς για την Μόσχα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο ασφαλείας της Ουκρανίας.

Ακολούθησαν περίπου 30 άτομα ακόμη τις επόμενες μέρες, από το Κίεβο και ένα προξενείο στο Lviv, στη δυτική Ουκρανία. 

Διπλωμάτες σε δύο άλλα ρωσικά προξενεία ενημερώθηκαν να προετοιμαστούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, είπε ο αξιωματούχος ασφαλείας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν θέματα εθνικής ασφάλειας.

Η αραίωση της ρωσικής πρεσβείας μπορεί να είναι εν μέρει προπαγάνδα, εν μέρει προετοιμασία για μια διαφαινόμενη σύγκρουση ή εν μέρει προσποίηση, λένε Ουκρανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι. 

Μπορεί να είναι και τα τρία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε την Τρίτη ότι η πρεσβεία της στο Κίεβο «λειτουργεί ως συνήθως», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV