Επίθεση με drone στο Άμπου Ντάμπι από τους Xούθι: Φλέγονται τρεις δεξαμενές καυσίμων!

Αντίποινα από τους σιίτες μαχητές της Υεμένης

Το Άμπου Ντάμπι, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δέχτηκε επίθεση πιθανότατα από drones και πηγές αναφέρουν εκρήξεις σε τρία τάνκερ που μετέφεραν καύσιμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου.

Τα τάνκερ βρίσκονταν σε μία κατασκευαστική περιοχή στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

Από την αρχική έρευνα, δεν προκύπτουν καταστροφές από τις εκρήξεις και τις φωτιές, ενώ οι Αρχές εκτιμούν πως πιθανώς πρόκειται για αποτέλεσμα επίθεσης με drone.

«Η φωτιά προκάλεσε έκρηξη σε τρεις δεξαμενές μεταφοράς καυσίμων στην περιοχή Misfah, κοντά στις αποθήκες καυσίμων της κρατικής εταιρείας ADNOC των Εμιράτων. Επίσης, μικρή φωτιά ξέσπασε στον κατασκευαστικό χώρο του νέου αεροδρομίου της πρωτεύουσας των ΗΑΕ, Άμπου Ντάμπι. Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκδοχή, αυτό ήταν αποτέλεσμα χτυπήματος από drone. Κανείς δεν τραυματίστηκε» ανέφεραν οι τοπικές Αρχές.

Σημειώνεται πως οι Χούθι της Υεμένης έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία πηγή.

Οι Χούθι έχουν δεσμευτεί να απαντήσουν στα ΗΑΕ για τη συμμετοχή τους σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επαρχία Σαμπουά της Υεμένης.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV