Οι Ρώσοι «ετοιμάζουν» άρματα μάχης Τ-80 για να αντιμετωπίζουν UAV, Javelin & περιφερόμενα πυρομαχικά

Οι Ρώσοι φαίνεται πως ετοιμάζονται για την περίπτωση που η Δύση τους αναγκάσει να εμπλακούν σε συγκρούσεις στην Ουκρανία καθώς με βάση πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζονται ρωσικά τεθωρακισμένα άρματα μάχης τύπου T-80 στην Κριμαία με έξτρα θωράκιση  από εχθρικές εναέριες επιθέσεις ή από αντιαρματικά συστήματα τύπου Javelin που χτυπούν στην αδύναμη οροφή του άρματος (και γενικά του κάθε άρματος).

Οι Ρώσοι θεωρούν αναπόφευκτη την σύγκρουση στο άμεσο μέλλον με τους Ουκρανούς πίσω από τους οποίους κρύβεται το ΝΑΤΟ.

Τέτοιου είδους προστασία εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο ενσωματωμένη στα ρωσικά άρματα μάχης και φαίνεται πως έχει ως στόχο την «άμυνα» των τανκς από εχθρικά «περιφερόμενα πυρομαχικά – loitering munitions» και από επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως για παράδειγμα τα τουρκικής κατασκευής drones τύπου TB2 Bayraktar, που διαθέτουν οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις και που απέδειξαν πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και στη Λιβύη.

Αρκεί να σημειώσουμε ότι και στις δύο περιοχές, οι παρατάξεις που τα χρησιμοποίησαν είτε κέρδισαν καταφανώς τον πόλεμο, όπως στην πρώτη περίπτωση, είτε δεν έχασαν ενώ είχαν βρεθεί με την «πλάτη στον τοίχο» κάτι που αποτέλεσε εν τέλει στρατηγική νίκη (αφού διατηρήθηκε το τουρκόφιλο καθεστώς της Τρίπολης στην εξουσία).

Όπως δείχνουν οι σχετικές εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Ρώσοι φαίνεται πως έχουν τοποθετήσει σίδερα, «κλουβιά» και άλλες μεταλλικές κατασκευές πάνω στον πυργίσκο του άρματος μάχης, κάτι που υποδεικνύει ότι θέλουν να αμυνθούν από επιθέσεις που στοχεύουν στην «αδύναμη» οροφή.

Αυτό σημαίνει πως θέλουν να βρουν τρόπους αντιμετώπισης των UAV, των περιφερόμενων πυρομαχικών και των προηγμένων αντιαρματικών Javelin που είναι γνωστό πως χρησιμοποιούν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι ρωσικές προετοιμασίες καταδεικνύουν πως δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξει μία γενικευμένη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην οποία θεωρητικά μπορεί να εμπλακεί και το ΝΑΤΟ.

Θεωρητικά βέβαια γιατί οι ρωσικές δυνάμεις κοντά στα σύνορά τους έχουν υπερβολική ισχύ ακόμα και για το ΝΑΤΟ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV