Η ΠΑ παραλαμβάνει το 5ο Rafale F3R - Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα της ένταξής τους

Πότε θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των πιλότων

Στα τέλη Νοεμβρίου παραλαμβάνεται το πέμπτο ελληνικό Rafale F3R, ενώ θα ακολουθήσει στα τέλη Δεκεμβρίου η παραλαβή του έκτου αεροσκάφους ώστε στις αρχές του χρόνου τα πρώτα έξι να έρθουν στην Ελλάδα για να ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία. 

Η παραλαβή των αεροσκαφών γίνεται επί γαλλικού εδάφους από την αρμόδια επιτροπή εξοπλισμών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε ότι αφορά τα ελληνικά Rafale F3R, τα πρώτα έξι είναι μεταχειρισμένα μαχητικά, δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια, που επιχειρούσαν στην γαλλική Αεροπορία.

Σημειώνεται ότι 12 Έλληνες χειριστές ταξίδεψαν στην αεροπορική βάση του Μερινιάκ στα περίχωρα του Μπορντό για να εκπαιδευτούν στο νέο μαχητικό και οι τέσσερις εξ'αυτών θα αναλάβουν την εκπαίδευση των πιλότων της ΠΑ για το σύνολο των 24 Rafale F3R που έχει προμηθευτεί.

Με την παραλαβή των έξι πρώτων Rafale F3R θα έχει ολοκληρωθεί και η εκπαίδευση των οκτώ εκ των δώδεκα πιλότων καθώς οι εναπομείναντες τέσσερις θα την συνεχίσουν επί ελληνικού εδάφους στη 332 Μ και στους ελληνικούς αιθέρες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV