Μετά τις δηλώσεις του Μεσούτ Χακί Τζασίν με τις οποίες ανακοίνωνε ότι η Ελλάδα εισήλθε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας και του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, απόστρατος ναύαρχος και πρώην αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ, Τζιχάτ Γιαϊτζί, έκανε μια ακόμα εμπρηστική δήλωση.

Ο Τ.Γιαϊτζί, χαρακτήρισε με προκλητικό τρόπο τους Έλληνες «τεμπέληδες» και την Ελλάδα «ανίκανη» να πολεμήσει την Τουρκία. Δηλώσεις που έγιναν την ώρα που στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης και καλεί τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με την Τουρκία με «ρεαλισμό» και χωρίς «ψευδαισθήσεις». 

Φυσικά τις δηλώσεις αυτές τις έκανε στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία τουρκική εφημερίδα και ουσιαστικά πρόκειται για την «φωνή του Ερντογάν».

Την ώρα που στην Ελλάδα μιλάνε για «ρεαλισμό» στην Τουρκία μιλάνε για πόλεμο και αυτό προκαλεί απορία:

Πώς γίνεται στην Τουρκία να γίνονται δηλώσεις εξυψώσεις του πολεμικού ηθικού (έστω και γελοίες) και αντίστοιχα στην Ελλάδα να συζητιούνται πολιτικές ο πιστό χωρίσεις και κατευνασμού του τουρκικού θηρίου;

Γιατί όπως είναι γνωστό ότι οπλισμό κι αν διαθέτεις ότι πόρους και αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις οι πόλεμοι κερδίζονται και χάνονται από μία μόνο αιτία: Ποιο από τα δύο εμπόλεμα μέρη διαθέτει ηθικό. 

«Δεν είναι δυνατόν έθνη όπως η Ελλάδα, που είναι τεμπέληδες και απλά μιλούν, δεν σκέφτονται τίποτα παρά μόνο χρήματα και διακοπές, να μας καταλαβαίνουν και να μας πολεμούν», δήλωσε ο αρχιτέκτονας του τουρκο-λιβυκού μνημονίου σε τηλεοπτική συνέντευξη στο TVNet, το διαδικτυακό κανάλι της εφημερίδας Yeni Safak.

«Λένε (οι Έλληνες) ότι η μόνη πυρηνική δύναμη της ΕΕ είναι τώρα από πίσω μας. Αυτό είναι ένα διεθνές έγκλημα. Η Τουρκία πρέπει να το χρησιμοποιήσει πολύ καλά. Με άλλα λόγια, απειλούν άλλες χώρες χρησιμοποιώντας την πυρηνική ενέργεια. Αυτό πρέπει να καταγγελθεί στον ΟΗΕ και την παγκόσμια κοινότητα», ανέφερε ο Τούρκος στρατιωτικός, ο οποίος εκθείασε την ισχύ της τουρκικής αεροπορίας έναντι της ελληνικής.

«Η αεροπορία μας είναι πολύ ανώτερη από την ελληνική αεροπορία. Η αεροπορία μας είναι 30% ανώτερη από την Ελλάδα. Τα πλοία του ναυτικού μας είναι 40 ετών, τα νεότερα είναι 20 ετών, αλλά τα εκσυγχρονίζουμε», υποστήριξε.

Τώρα που το βασίζει αυτό από την στιγμή που οι Έλληνες πιλότοι κάνουν πάρτι καθημερινά ενάντια στους Τούρκους και παίρνουν συνέχεια τις πρώτες θέσεις σε όλες τις ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις θα πρέπει να το εξηγήσει.

Ο Τζιχάντ Γιαϊτζί μίλησε ακόμη και για «τρέλες» της Ελλάδας, που έχουν μία… ιστορική διαδρομή. 

«Το 1919, η Ελλάδα, ξεκινώντας την ίδια τρέλα, κατέστρεψε ολόκληρο τον στρατό της. Ο τουρκικός στρατός, με επικεφαλής τον Ατατούρκ, αποδεκάτισε τον ελληνικό στρατό. Αλλά το χρησιμοποίησαν, έχοντας μεγαλώσει τα εδάφη της Ελλάδας χωρίς να έχουν καν στρατό»

Βέβαια εδώ σκοπίμως δεν αναφέρει την στήριξη που δέχτηκε το κεμαλικό καθεστώς από την Δύση ενάντια στον ελληνικό Στρατό καθώς και την σοβιετική υποστήριξη σε οπλισμό (μια υποστήριξη που ήταν αντίποινο στην συμμετοχή της Ελλάδας στην ουκρανική εκστρατεία του 1919).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ