Ξεκίνησε η κατασκευή της 2ης [email protected] για το γαλλικό Ναυτικό

Πολλοί στην Ελλάδα κατέκριναν την γαλλική πρόταση για την μελλοντική ελληνική φρεγάτα λόγω της καινούριας σχεδίασης που προσέφερε η Naval Group.

Η γαλλική Naval Group καθέλκυσε τη 2η από τις πέντε φρεγάτες FDI (Frigate for defense and intervention)  τις οποίες έχει παραγγείλει το γαλλικό Ναυτικό.

Οι  [email protected] FDI είναι σκάφη 5ης γενιάς σχεδιασμένα για ναυτική κυριαρχία και διαχείριση κρίσεων.

Το κάθε σκάφος μπορεί αυτόνομα να αναλάβει διάφορες αποστολές – αντιαεροπορικό αγώνα, αντιπλοϊκό αγώνα, ανθυποβρυχιακό αγώνα μέχρι αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών. Αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβων και έχουν αυτονομία 45 ημερών και επιχειρησιακή διαθεσιμότητα 3.500 ωρών κατ’ έτος. Έχουν πλήρωμα 125 ατόμων και μπορούν να φιλοξενήσουν 28 ακόμα.

Από τα σκάφη μπορούν να επιχειρούν ελικόπτερα βάρους έως 10 τόνων. Διαθέτουν επίσης drone. Οι FDI είναι σκάφη της ψηφιακής εποχής που ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Το όλο θέμα έχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς οι [email protected] FDI αποτελούν την γαλλική πρόταση για τις νέες φρεγάτες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV