Βίντεο: Αεριωθούμενο μαχητικό drone ετοιμάζει η Τουρκία - Θα κάνει χρήση του Anadolu

H Baykar, η τουρκική εταιρία μη επανδρωμένων αεροσκαφών, παρουσίασε το νέο project της, που αφορά ένα μη επανδρωμένο μαχητικό με κινητήρα τζετ.

Η παρουσίαση έγινε από τον Selcuk Bayraktar με φωτογραφίες για το MIUS (όπως λέγεται στα τουρκικά), όπου αποκάλυψε πως αυτό εξελίσσεται με κονδύλια της εταιρίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το MIUS θα είναι υψηλά υποχητικό αλλά με στόχο να ξεπεράσει την ταχύτητα του ήχου μετά το πρώτο πρωτότυπο.

Η μεταφορική του ικανότητα θα φθάνει περίπου τον 1,5 τόνο (με μικτό μέγιστο βάρος απογείωσης τους 3,5 τόνους) ενώ θα διαθέτει αποθήκη οπλισμού για χαμηλό ίχνος στο ραντάρ, αλλά και σημεία ανάρτησης στις πτέρυγες.

To μαχητικό θα μπορεί να μεταφέρει δύο SOM ή να αναλάβει ακόμα και αποστολές αέρος-αέρος ενώ θα μπορεί να δρα σε σμήνη και να κάνει χρήση του νέου μίνι-αεροπλανοφόρου της Τουρκίας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV