Τουρκικά αιωρούμενα αντιαρματικά πυρομαχικά: Μέγας κίνδυνος για τα ελληνικά άρματα μάχης

Ένα ακόμη βήμα προς τον πόλεμο των drones που θα κάνουν συμβατικά συστήματα τα οποία κυριαρχούσαν μέχρι σήμερα στο πεδίο της μάχης απολιθώματα του παρελθόντος.

Πρόκειται για το σχέδιο των αιρούμενων πυρομαχικών κατά αρμάτων μάχης.

Βέβαια από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την πράξη είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά η πρόσφατη εμπλοκή των τουρκικών UAV στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ δείχνει ότι οδεύουμε προς τα εκεί.

Η Τουρκία ήδη παρουσίασε το νέο αιωρούμενο πυρομαχικό με ακτίνα δράσης 5 χλμ., με την ονομασία Alpagu προχώρησε η τουρκική αμυντική βιομηχανία.

«Το Alpagu χτυπάει τον στόχο με απίστευτη ακρίβεια, όπως φάνηκε από τις δοκιμές που έγιναν στο πεδίο βολής Aksaray», αναφέρει σχετική επίσημη ανακοίνωση.

«Αμέσως μετά την απογείωσή του, το Alpagu ακολούθησε τον στόχο χρησιμοποιώντας το λογισμικό αναζήτησης βάσει εικόνας και, χωρίς να γίνει αντιληπτό ως την τελευταία στιγμή, έπεσε πάνω του και τον κατέστρεψε κάνοντας χρήση των εκρηκτικών που φέρει», συνεχίζει η ανακοίνωση για το drone που κατασκεύασε η τουρκική STM.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV