Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών: Με τα τουρκικά UAV εξασφαλίσαμε αποτροπή απέναντι στην Ρωσία!

Θα το σκεφτούν διπλά πριν μας επιτεθούν!

Το εγκώμιο της Τουρκίας και των UAV που κατασκευάζει έπλεξε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμτρό Κούλιμπα.

Σε συνέντευξη με δημοσιογράφους στο πλαίσιο του Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας (ADF), στην οποία παρακολούθησε, ο Ουκρανός υπουργός και αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στα τουρκικά UAV δήλωσε:

«Τα τουρκικά UAV είναι πολύ καλά. Η  Τουρκία δεν υποχώρησε στις πιέσεις  της Ρωσίας να μην μας τα πουλήσει. Η Τουρκία είναι μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της και έτσι γίνεται σεβαστή και από τις άλλες χώρες Εμείς, κάναμε μια καλή συμφωνία με την Άγκυρα» είπε.

Ο Ουκρανός υπουργός δήλωσε ακόμη ότι η χώρα του θέλει να τοποθετήσει ουκρανικούς κινητήρες στο TB.2 Bayrakt;ar συμπληρώνοντας  ότι συνεργάζεται με την τουρκική πλευρά σε αυτό το θέμα.

Ο Dmitro Kuleba απάντησε  σχετικά με το εάν τα τουρκικά UAV πρέπει να χρησιμοποιούνται στην περιοχή του Donbas στην ανατολική Ουκρανία:

«Τα UAV είναι απαραίτητα για να αποτρέψουν τη Ρωσία, τόσο ώστε η Ρωσία να σκεφτεί δύο φορές πριν σχεδιάσει να προκαλέσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση. Αυτό δεν είναι μόνο για τα UAV, αλλά για οποιοδήποτε στρατιωτικό εξοπλισμό που αγοράζει η Ουκρανία. Αλλά φυσικά, εάν η Ρωσία εμπλακεί σε μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση μαζί μας τότε ναι, θα χρησιμοποιήσουμε τα UAV σε κάθε περιοχή της Ουκρανίας για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. «

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV