Βίντεο: Η Γαλλία στην τελική ευθεία για τις FDI: Η Φ.Παρλί κατέθεσε νέα πρόταση στο ΥΠΕΘΑ

Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ν.Παναγιωτόπουλο στις 11 Ιουνίου

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η Γαλλία προκειμένου να εξασφαλίσει την αγορά των φρεγατών FDI από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος για τέσσερις νέες μονάδες επιφανείας.

Όπως αποκάλυψε το γαλλικό site le marin  η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για του μεταφέρει την τελική ή νέα προσφορά της Γαλλίας σε ότι αφορά τις φρεγάτες FDI.

Όπως αναφέρεται η Naval Group εργάζεται προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα είναι ο νικητής του προγράμματος των φρεγατών.

Το περιεχόμενο της συνομιλίας δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ επικεντρώθηκε στη μεταφορά τεχνογνωσίας από τις γαλλικές εταιρείες στην ελληνική αμυντική βιομηχανία

Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες αναφορικά με μια πιθανή διαφοροποίηση σχετικά με την  ενδιάμεση λύση και αν θα περιλαμβάνει τις φρεγάτες Lafayet.

Η κυβέρνηση μετά την απόρριψη των ισπανικών  «θηρίων» των 6.500 τόνων  έχει αναφέρει ότι παραμένουν στην λίστα επιλογής τα γαλλικά, βρετανικά, ολλανδικά και αμερικανικά σκάφη.

Άγνωστο τι γίνεται με την ιταλική και γερμανική  προσφορά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV