Εναέριο ανθυποβρυχιακό δίκτυο στήνουν οι Τούρκοι κατά των Type 214 του ΠΝ με UAV Aksungur

Με μια νέα μετατροπή UAV πρόκειται να εξοπλιστεί το τουρκικό Ναυτικό σε ένα σχέδιο που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Το UAV κρούσης Aksungur, το οποίο αποτελεί την εξοπλισμένη έκδοση του Anka, πρόκειται να εφοδιαστεί με Η/Σ (ηχοσημαντήρες) προκειμένου να ανιχνεύσει εχθρικά  υποβρύχια.

Ακόμη είναι άγνωστες οι λεπτομέρειες του τουρκικού σχεδίου μετατροπής ενός UAV σε ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος αλλά το σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον Ömer Yildiz της TUSAŞ UAV Systems: «αυτό το διάστημα ολοκληρώνουμε τη δυνατότητα εξοπλισμού του UAV AKSUNGUR με Η/Σ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από το τουρκικό Ναυτικό. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμή άφεσης Η/Σ από το UAV και σε λίγους μήνες ελπίζουμε να έχουμε ολοκληρώσει το σύστημα μετάδοσης των δεδομένων αυτών», σημείωσε.

Το AKSUNGUR βέβαια δεν είναι πιστοποιημένο να φέρει τορπίλες, τα ακουστικά όμως δεδομένα από τους Η/Σ θα μπορούν να μεταδίδονται σε αεροσκάφη ΑΦΝΣ όπως το Ρ-72 ή το CN-235.

Έτσι το τουρκικό Ναυτικό ελπίζει να δημιουργήσει ένα πυκνό δίκτυο παρακολούθησης των ελληνικών υποβρυχίων με τα Aksungur να σκορπίζουν» Η/Σ στο Αιγαίο και τα ΑΦΝΣ μόλις λάβουν δεδομένα επαφής να σπεύδουν στην περιοχή, έχοντας τη δυνατότητα να πλήξουν τα ελληνικά υποβρύχια σε περίπτωση σύγκρουσης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV