Η παγίδα της ισραηλινής αεροπορίας και η διάλυση του «ΜΕΤΡΟ» της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας

Η κίνηση του ισραηλινού στρατού να ανακοινώσει την έναρξη των χερσαίων επιθέσεων κατά της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας και η λίγο μετά ανάκλησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τελικά είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση ενός μεγάλου κομματιού των χερσαίων δυνάμεων των Παλαιστινίων καθώς και σειράς τούνελ από το σύστημα "ΜΕΤΡΟ" της Χαμάς που διατρέχει την περιοχή.

Η επικείμενη χερσαία επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας ανακοινώθηκε από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις το βράδυ της Πέμπτης και είχε ως αποτέλεσμα την απαγκίστρωση των δυνάμεων της Χαμάς από τα σημεία που είχαν αναπτυχτεί στην Λωρίδα της Γάζας και την συγκέντρωση αυτών στα υπόγεια τούνελ.

Έτσι οι Ισραηλινοί ώθησαν την Χαμάς να συγκεντρώσει τις διεσπαρμένες δυνάμεις της σε συγκεκριμένους υπόγειους χώρους που όπως φαίνεται ήταν ήδη γνωστοί στην Ισραηλινή Αεροπορία η οποία με τη σειρά της τους κατέστρεψε.

Με το τέχνασμα τους οι Ισραηλινές Ένοπλές Δυνάμεις κατάφεραν να διαχωρίσεις τους μαχητές της Χαμάς από τους αμάχους και να τους βομβαρδίσει με τις λιγότερο παράπλευρες απώλειες.

Στην αεροπορική επιχείρηση συμμετείχαν 160 αεροσκάφη και ελικόπτερα τα οποία απογειωθήκαν ταυτοχρόνως από 6 αεροπορικές βάσεις και έπληξαν 150 στόχους στο βόρειο τμήμα της Γάζας με 450 πυρομαχικά εντός 45 λεπτών.

Το υπόγειο δίκτυο με σήραγγες είχε κατασκευαστεί μετά τον πόλεμο του 2014 στη Λωρίδα της Γάζας. Μετά τις αναφορές περί χερσαίας επέμβασης στον παλαιστινιακό θύλακα, η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ έστειλαν μαχητές οπλισμένους με αντιαρματικούς πυραύλους και όλμους για να προετοιμαστούν για την εισβολή που δεν ήρθε ποτέ. Μόλις μπήκαν στις σήραγγες, ουσιαστικά έπεσαν στην παγίδα των ισραηλινών αεροσκαφών, ενώ άγνωστο παραμένει πόσοι σκοτώθηκαν.

Δημοσιογράφος των Times του Ισραήλ, απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο του στρατού για την ανάρτηση στο twitter και πληροφορήθηκε ότι δεν υπήρχαν ισραηλινά στρατεύματα στη Γάζα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του δημοσιογράφου, τα στρατεύματα, τα άρματα μάχης και ο οπλισμός ήταν κοντά στα σύνορα, αλλά από την πλευρά του Ισραήλ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV