Βίντεο: Σε φάση δοκιμών οι ρωσικές τορπίλες τύπου Poseidon

Σε φάση δοκιμών μπαίνει η ρωσική τορπίλη Poseidon με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να έχει δώσει εντολή να κατασκευαστούν τριάντα τέτοιες τορπίλες, οι οποίες χάρη στην κατασκευή αλλά και την πυρηνική κεφαλή που θα φέρουν, θα είναι ικανές να πλήξουν παράκτιες περιοχές και πόλεις, με καταστροφικά αποτελέσματα, ενώ αρκετοί έκαναν λόγο και για πρόκληση ενός «ραδιενεργού τσουνάμι».

Oι πυρηνικές τορπίλες τύπου Poseidon, θα ενσωματωθούν και θα εξοπλίζουν τέσσερα νέα προηγμένα υποβρύχια κατηγορίας  Belgorod.

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις των αναλυτών, το ωφέλιμο φορτίο αυτής της πυρηνικής τορπίλης υπολογίζεται περίπου σε δύο μεγατόνους εκρηκτικής ύλης που αντιστοιχεί σε 2.000 κιλοτόνους, οπότε εύλογα κάποιος μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής αν αναλογιστεί ότι η ατομική βόμβα της Χιροσίμα διέθετε περίπου 15 κιλοτόνους εκρηκτικής ύλης.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV