Γαλλία για «ΗΝΙΟΧΟΣ-2021»: «Μήνυμα ενότητας» (βίντεο)

Σύμφωνα με γαλλικό αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων, η αεροπορική άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ-2021”, συγκέντρωσε πολλές χώρες, ανάμεσα τους και την Γαλλία με την αποστολή ικανού αριθμού αεροσκαφών.

Το πρακτορείο τονίζει ότι η γαλλική συμμετοχή, αλλά και η ισχυρή παρουσία των υπολοίπων χωρών όπως οι ΗΠΑ, Ισραήλ, αποτελούν ένα πρώτης τάξεως “μήνυμα” στην Άγκυρα.

Από τα εξήντα μαχητικά αεροσκάφη που συγκεντρώθηκαν για αυτήν την άσκηση, το Παρίσι έστειλε, στην ελληνική αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, έξι Rafale B / C από την 4η και την 30η μοίρα, καθώς και πέντε αεροσκάφη Mirage 2000D της 3ης μοίρας.

Η γαλλική μοίρα συμπληρώνεται και από πέντε Rafale M του γαλλικού πολεμικού ναυτικού φτάνοντας σε σύνολο τα 16 αεροσκάφη.

Η αεροπορική άσκηση περιλαμβάνει αποστολές επίθεσης με την βοήθεια πολυεθνικής δυνάμεως.

Μεταξύ των άλλων αεροπορικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην άσκηση ''ΗΝΙΟΧΟΣ-2021 είναι φυσικά και η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ που διέθεσε τέσσερα αεροσκάφη F-16 καθώς και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, καθώς και ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα MQ-9 Reaper MALE [Medium Altitude Long Endurance].

Επιπλέον συμμετέχουν, η Ισπανία με F / A-18 Hornets, το Ισραήλ με αεροσκάφη F-15 και F-16, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16 και η Κύπρος με ένα ελικόπτερο AW139.

Οι ασκήσεις  μεταξύ των γαλλικών και ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων αυξάνονται εδώ και αρκετούς μήνες, τονίζουν γαλλικές πηγές.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV