Βίντεο: Ρωσικό MiG-31 αναχαίτισε αμερικανικό αεροσκάφος πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό

Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο από τη στιγμή που ρωσικό μαχητικό MiG-31 αναχαίτισε ένα αμερικανικό αεροσκάφος τύπου RC-135 πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή. 

Το αμερικανικό αεροσκάφος εντοπίστηκε καθώς πλησίαζε στον ρωσικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκε αποτελεσματικά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε πως το MiG-31 απογειώθηκε από την περιοχή της Καμτσάτκα και «συνόδευσε» το αμερικανικό.

Στη σχετική δήλωση, ειδικότερα, σημειώνεται:

«Ένα μαχητικό MiG-31 απογειώθηκε από ένα αεροδρόμιο στην περιοχή Καμτσάτκα για να ταυτοποιήσει και να το συνοδεύσει (σ.σ. το αμερικανικό αεροσκάφος). Το πλήρωμα του μαχητικού αναγνώρισε τον αεροπορικό στόχο ως ένα αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης RC-135 της αμερικανικής Αεροπορίας. Αφού τα ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο».

Παράλληλα, σημειώθηκε πως «δεν υπήρξε παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV