Ιράν: Έπληξε με πύραυλο ισραηλινό φορτηγό πλοίο - Απειλές για αντίποινα (φώτο - βίντεο)

Το Ιράν επιτέθηκε με πύραυλο σε ισραηλινό φορτηγό πλοίο στην Αραβική Θάλασσα σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση Ισραηλινών ΜΜΕ.

Το πλοίο κτυπήθηκε με πύραυλο από τους Ιρανούς Φρουρούς.

Υπενθυμίζουμε πως το Ιράν είχε πλήξει ισραηλινό φορτηγό πλοίο και στον Κόλπο του Ομάν.

Τι αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Lori  που ταξίδευε από την Τανζανία προς την Ινδία και κτυπήθηκε στην Αραβική Θάλασσα.

Οι ισραηλινοί έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες με τις τρύπες που απέκτησε το πλοίο. Παρά τις ζημιές το πλοίο συνέχισε προς το κοντινότερο λιμάνι.

Πηγές του Ισραήλ αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ακόμη κτύπημα που εντάσσεται στην εκστρατεία του Ιράν εναντίον ισραηλινών πλοίων.

Οι ζημιές του πλοίου θα εκτιμηθούν μόλις αυτό δέσει στο λιμάνι της Ινδίας. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες.

Αξιωματούχοι ανέφεραν πως το Ισραήλ θα εκδικηθεί για το κτύπημα αυτό. Επισημαίνουν πως το κτύπημα συνδέεται με πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον ιρανικών στόχων στην Συρία.

Αναπτύσσει Patriot το Ισραήλ

Ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα Patriot PAC-2 με τουλάχιστον 3 εκτοξευτές αναπτύχθηκε στο νότιο Ισραήλ στην περιοχή Eilat λόγω απειλών για κτύπημα από τους Χούθι της Υεμένης.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν πως; υπάρχουν πληροφορίες για επίθεση στο Νότιο Ισραήλ με drone αυτοκτονίας και πυραύλους κρουζ από τις φιλοιρανικές σιιτικές πολιτοφυλακές των Χούθι.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV