Βίντεο: Επιτυχημένη δοκιμή πυρηνικής βόμβας B61-12 από stealth μαχητικό F-35

Μια εξαιρετικά σημαντική δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Μπορεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά να είναι ένα από τα σημεία αναφοράς του stealth μαχητικού, ωστόσο οι Αμερικανοί έκαναν ένα «βήμα» παραπάνω και εξόπλισαν ένα F-35 με πυρηνική βόμβα σε πρόσφατη δοκιμή η οποία χαρακτηρίστηκε «επιτυχημένη» , όπως διακρίνεται και στα πλάνα που δημοσιεύτηκαν.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ένα stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς τύπου F-35A προχώρησε στην εκτέλεση αεροπορικού πλήγματος χρησιμοποιώντας την τακτική πυρηνική βόμβα τύπου B61-12, σε περιοχή δοκιμών στη Νεβάδα, υπό την επίβλεψη τόσο στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ όσο και της Sandia National Laboratories, υπεύθυνης εταιρείας για τη βόμβα.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της SNL, το μαχητικό αεροσκάφος έριξε μια προσομοιωμένη βόμβα τύπου B61-12, μήκους 4 μέτρων και βάρους 375 κιλών από ύψος 10.500 ποδιών, η οποία βρήκε τον προκαθορισμένο στόχο μετά από 42 δευτερόλεπτα, όπως απεικονίζεται στα πλάνα που δημοσίευσε η εταιρεία.

Δείτε βίντεο:

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV