Το Βασιλικό Ναυτικό δοκιμάζει στολές αλά... «Iron Man» (βίντεο)

Θα κάνουν ρεσάλτο σε εχθρικά πλοία οι Βρετανοί

Στολές τύπου «Iron Man» δοκιμάζουν τα μέλη του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας, με αυτό τον τρόπο, όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι στρατιώτες θα μπορούν να επιχειρούν ρεσάλτο σε «εχθρικά πλοία».

Το ίδιο εγχείρημα αναλαμβάνουν στο επόμενο κλιπ τρεις άνδρες εφοδιασμένοι με τις ίδιες εντυπωσιακές στολές, που διακρίνονται να πετούν στον αέρα και να προσνηώνονται σ’ ένα πλοίο σε χρόνο... dt , προτού συγχαρούν ο ένας τον άλλο και δώσουν τα χέρια. Το βίντεο δράσης ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Τwitter το US Naval Institute με τίτλο: «Το Βασιλικό Ναυτικό δοκιμάζει ομάδες εφόδου με jet suit για να διαπιστώσει αν οι στολές τύπου Iron Manb μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εφόδους σε πλοία». Ενώ συμπληρώνει ότι και η αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων «αξιολογεί επίσης μια στολή jet pack , που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες άνω των 320 χλμ/ώρα»!

Εφοδιασμένες με πέντε στροβιλοκινητήρες – τέσσερις στα άνω και κάτω άκρα κι έναν στη ράχη – οι στολές αυτές επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν πτήσεις διάρκειας οκτώ λεπτών και να αναπτύσσουν ταχύτητες έως και 55 μιλίων την ώρα, ενώ παράγουν ισχύ όση και οι κινητήρες μιας Bugatti Veyron! Όμως δεν προορίζονται μόνον για τις ένοπλες δυνάμεις. Τον περασμένο μήνα τις δοκίμασαν και Βρετανοί διασώστες της Great North Air Ambulance Service πάνω από τη λίμνη Ντίστρικτ για να διαπιστώσουν αν μπορούν να τις χρησιμοποιούν για να προσεγγίζουν τάχιστα ασθενείς ή άλλα άτομα που χρειάζονται επειγόντως βοήθεια!

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV